Wie ben ik

Je wordt gelukkig als je jezelf kunt zijn!

Ik geloof in jou.
Geloof jij in jou?

Weet jij ook dat ieder mens iets heeft waar hij of zij steengoed in is, en dat je dat kunt inzetten bij alles wat je doet?  Ik help je bij je zoektocht, en je zult zien dat je door de inzichten die je krijgt er deuren voor je open gaan!

Ik ben Ann van Mierlo, heb 2 jongvolwassen kinderen. Ik heb lang in het bedrijfsleven gewerkt, maar voel een diepe betrokkenheid bij problematieken van de jeugd. Ik heb later de antwoorden gevonden op de uitdagingen die ik zelf tegenkwam in mijn jeugd. Ik had iemand als mijzelf willen tegenkomen op dat moment. Daarom help ik nu jongeren vanuit een enorme passie.

In het bedrijfsleven heb ik veel ervaring opgedaan in relatiebeheer.  Doortastend en analytisch werken, structureren en helder in beeld brengen waren mijn ding. Ik pas deze technieken nu met enthousiasme toe. Zo krijg ik snel inzicht over wat een jongere nodig heeft.

In het werk met jongeren vind ik het belangrijk dat zij zelf aangeven waar ze mee geholpen willen worden. Pas als de jongere zich helemaal begrepen voelt gaan we samen op zoek naar de kern van het probleem en werken zo van binnen naar buiten.
Inzichten geven in eigen talenten, zingeving en mogelijkheden is zeker een onderdeel van het traject. 

Als psychosociaal therapeut werk ik niet met diagnoses en ben ik niet gebonden aan protocollen (in tegenstelling tot een GZ-psycholoog of een psychotherapeut). Daarom kan ik als psychosociaal therapeut maatwerk bieden en integratief werken. Dit geeft mij de ruimte om mijn aanpak goed af te blijven stemmen op de behoefte en de de situatie van de jongere.
Ik noem mijn werk als psychosociaal therapeut liever psychosociale begeleiding omdat ik naast de curatieve behandeling, ook een stukje meeloop en meedenk, daar waar behoefte is. 

Ik werk in sommige gevallen aanvullend of samen met andere hulpverlenende instanties.

Voor een traject bij Nu voor Morgen is geen verwijzing nodig van de huisarts. 

Wil je meer lezen over het verschil tussen psychosociale therapie/begeleiding, coaching en psychotherapie ga dan naar Psychosociale Begeleiding.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en daardoor bij meerdere zorgverzekeraars gedeeltelijk declarabel. Zie tarieven.