Nu voor Morgen, een half jaar na de start…

Iedere start-up kent pieken en dalen. Het zou dan ook niet meer dan logisch zijn dat ik dat ook zou beweren. Maar ik kan oprecht zeggen: het waren alleen maar pieken!

Ik geniet werkelijk iedere dag van het samenwerken met de jongeren. Ik vind het een sport om jongeren op een positief en plezierige manier uit te dagen om in beweging te komen.

Na één jaar ervaring als zelfstandige, diverse opleidingen (waaronder twee in studiestijlen en slimme studietechnieken) heb ik aardig wat opties om uit te putten.

Ik wil altijd een stukje verder kijken
Ik vind het niet alleen in een ‘regulier’ coachingstraject belangrijk om te uit zoeken waar het nu écht om draait, óók bij het vastlopen in de studie draagt dit vaak bij tot betere resultaten (mede omdat ik mijn begeleiding dan nog gerichter kan invullen).

Bijvoorbeeld: wordt de studie belemmerd door een negatief zelfbeeld, of misschien door het beeld dat de omgeving van je heeft?
Wat wil jij dat er op je voorhoofd staat als je in de klas zit? Dan gaan wij daaraan werken!

Deze combi-aanpak resulteert in een één op één studietraject, waarin ik coaching parallel laat lopen, een soort Personal Studiecoach dus. Ik heb het inmiddels mogen inzetten en heb in één situatie zelfs de samenwerking met school opgezocht. De transparantie resulteerde in een (terecht) positiever beeld over de leerling. Ik realiseerde mij eigenlijk pas op dat moment hoe zwaar het oordeel weegt dat de mentor en/of docenten over de leerling hebben. Als dat (te) negatief is, is dit moeilijk om te buigen en dan wordt de strijd (voor de leerling) wel erg zwaar.
Maar… het is in dit geval tóch gelukt. Sterker nog, de betreffende leerling is tegen alle verwachtingen in gewoon over. Missie geslaagd en mijn studiecoach-traject is geboren!

De ervaringen afgelopen jaar bij het Dendron College, zowel in het LOB traject als in de studiebegeleiding bij het Studeerlokaal na school, waren eveneens zeer waardevol. Een mooie plek waar ik naast studiebegeleiding ook ruimte kreeg om leerlingen te coachen. Volgend schooljaar zal ik mijn werkzaamheden hier absoluut voortzetten.

Studiecoach trajecten, trainingen in studietechnieken, één op één regulier coaching-trajecten… Ik kijk er al enorm naar uit. Laat de tweede helft van het jaar maar beginnen! 🙂