Werkvormen

Door gerichte coaching en/of de ontwikkelde praktijktraining help ik je de stap zetten van “ik begrijp wat er staat” naar ” ik snap de logica in de stof ”  , ik noem dit de “ja-duh factor”.

Ik bied hulp in de vorm van:

(Studie)coachtraject

Loopt je studie  even niet lekker, zie je door de bomen het bos niet meer en zitten de luiken dicht? Kortom: weet je  niet hoe je je studie op de rit krijgt?
Dan loop ik een stukje met je mee totdat je het alleen kan!

We gaan samen op zoek naar de onderliggende problematiek en gaan hier eerst mee aan de slag. Zodra er (weer)  ruimte is voor je intrinsieke motivatie gaan we richting je studie koersen.

Ik help je om jouw manier van studeren te vinden, zodat de studie weer soepeler verloopt.  Van welke studiemethodes  krijg je energie en welke vreten energie?  Voor iedereen bestaat er een aanpak die werkt.

De lengte van dit traject is afhankelijk van de hulpvraag.
Heel soms volstaat een adviserende sessie, maar meestal  is er een aantal werksessies nodig om de nieuwe aanpak goed onder de knie te krijgen. Daarnaast begeleid ik ook leerlingen in langlopende trajecten.

Ik werk met jouw eigen lesstof.

Studietraining: Samenvatten & Toetsvoorbereiding

De training “ Samenvatten & Toetsvoorbereiding” is afgeleid uit door mij opgedane ervaring met het werken met jongeren tijdens de studiebegeleiding maar vooral ook tijdens de studiecoach trajecten.
Ik heb een aantal veel voorkomende problematieken aangereikt gekregen van de jongeren en heb hier deze training voor gebouwd.  In praktijk blijkt deze training een overzichtelijke en tegelijkertijd een diepgaandere  manier van denken en doen op te leveren.

Ik geeft deze training in studietechnieken waardoor studeren leuker wordt en minder tijd kost. Speerpunten van de training zijn:
•   samenvatten | overzichten
•  hoofdzaken van bijzaken leren onderscheiden
•  het op een slimme manier leren van begrippen en opsommingen

Juist de combinatie van deze vaardigheden zorgen voor jouw winst. Kleurrijk, energiek en met een vleugje humor daag ik je uit om jouw ideale leermethode te ontdekken en toe te passen.

Ik streef altijd naar het verhogen van jouw zelfsturendheid en eigen initiatief. Dit creëert ruimte voor jouw persoonlijke groei en geeft een positieve kijk op de toekomst.

Wat is de beste oplossing voor jou?

Als de hulpvraag om een bredere kijk vraagt is één op één coaching meestal de beste oplossing.

Ben jij geholpen met slimme studievaardigheden? Dan kies je voor de training ‘ Samenvatten & Studievoorbereiding’. Maar het kan ook zijn dat je de studietraining liever individueel volgt; individueel geeft ruimte voor maatwerk.